Annelotprofielfotoboek

Annelot Borleffs

Ik wil de dolfijnen bedanken. Wat was het altijd een feest om naar jullie toe te gaan. Ik ben zo dankbaar dat Richard en Angela ooit het idee kregen om Stichting SAM op te zetten. Wat heb ik daar graag voor gewerkt, in het dolfinarium, samen met zo veel lieve en enthousiaste mensen. Zo veel mooie kinderen kwamen er spelen en hun hele familie kwam natuurlijk mee om te zien hoe mooi het was dichter bij de dieren.

IMG_2064

'Ja, natuurlijk wist ik het. Het boek wil gelezen worden.'

Ik was vroeger zelf een open en veel voelend meisje. Misschien hebben anderen hier wat aan. Dat hoop ik. Of hun ouders, of degenen die een kind niet altijd kunnen volgen of meevoelen. Iedereen is zo verschillend. 

Voor Annelot Borleffs (1953) is de natuur haar thuis. Daarnaast is zij gefascineerd door de beleving van het kind. ‘Er gaat veel meer om in kinderen dan wij kunnen zien. Hun pure gevoelswereld is prachtig. Dieren herkennen deze taal en reageren hier onbevangen op. Daarmee tonen ze ons een weg.’ De uitdaging in Annelot’s leven is om dit meer zichtbaar en bespreekbaar te maken. Zij schrijft licht en speels over universele levensthema’s. Haar inspiratie voor dit boek kreeg zij vanuit haar fijngevoelige contact met dolfijnen.

Moge dit boek een steun in de rug zijn voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Een doorgang naar moed, vertrouwen en het hervinden
van de lichtheid van het bestaan. Wetend dat alles
verbonden is. Zichtbaar en onzichtbaar.
Er is altijd en overal hulp, dwars door alles heen.

Dank je wel dat jij mij dit leerde, pap. Het stroomt door naar mijn kinderen, kleinkinderen en iedereen die dit leest.